média design

A digitális média napról-napra változó világa izgalmas kihívások elé állítja a média designert és művészt. Nem csak új gondolatokra és kreativitásra van folyamatosan szüksége, de áttekintésre, kritikai szemléletre, világos gondolkodásra és megbízható, konvertálható munkamódszerekre is. A Média Design Tanszék interdiszciplináris programja erre készíti fel a hallgatókat.

Az alapképzés (BA) három évében egymást kiegészítő és egymásra épülő elméleti és szakelméleti tárgyakon, technikai gyakorlatokon és tematikus tervezési modulokon keresztül járjuk végig az audiovizuális média különböző területeit az objektív alapú narratív formálástól a multimediális tervezés különböző területein át a komplex hálózati projektekig. A tanszék tanárai mellett a szakmai foglalkozásokat az adott terület felkészült alkotói vezetik. A tanulmányi időszak végére minden hallgató felépíti szakmai portfólióját, mely kiváló referenciával szolgál többek között az alkalmazott film, a televíziózás, a reklámipar, a média látványtervezés, az UX Design, a média művészet, vagy az online tartalomszolgáltatás területein történő elhelyezkedéshez.

A kétéves Média Design mesterképzés (MA) kettős fókuszú. Egyrészt elméleti és gyakorlati alapokat biztosít ahhoz, hogy a végzett média designer tervezőművészek szakmai teamek vezető munkatársaiként sikerrel lépjenek be a digitális média különböző szakterületeire. A hallgatók csoportos szakmai program keretében átfogó tematikus projektekben dolgoznak, melyek hangsúlyt helyeznek a digitális média aktuális társadalmi beágyazottságára, feszítő kérdéseire. A másik fókuszpont az egyéni szakdolgozat és mestermunka elkészítése majd sikeres megvédése, amelyhez a Tanszék témavezetést és állandó konzultációt biztosít.

A végzett tervezőművészek számára további lehetőség, hogy a MOME Doktori Iskolájában, multimédia szakterületen, DLA képzésben vegyenek részt.

Tanszékvezető: Szirtes János, egyetemi tanár

WEBOLDAL
FACEBOOK
YOUTUBE
INSTAGRAM
TWITTER